Tüp Bebek Süreci - An Overview

35 yaş altında ikiden az başarısız tüp bebek denemesi olan veya ilk kez tüp bebek tedavisi uygulanan hastalara tek embriyo transfer edilebiliyor..

Aşılama: 35 yaş altı, sperm kalitesi iyi olan ve daha basit kısırlık problemleri yaşayan çiftler için uygun.

Bu sebepten dolayı doktor propertyımına başvuran çOkay eş vardır. Bir doktor tarafından muayene edilip gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra sonuçlar çiftlerle paylaşılır. Eğer sonuçlardan sonra her iki tarafta da bir sorun yoksa bu genelde nedeni bilinmeyen bir kısırlık olarak biliniyor. Eğer kısırlık teşhisi konulduysa, çiftlere çeşitli yöntemlerde tedaviler uygulanabiliyor.

Sedasyon anestezisi ile yapıldığında hasta hiçbir şey hissetmez, lokal anestezi ile uygulamalarda bazen hafif derecede rahatsızlık duyabilir. Ancak genel olarak ağrılı ve rahatsız bir işlem değildir.

Embriyo transferi ağrısız bir işlem olduğu için anestezi gerekmemektedir. Embriyo transferi ultrason eşliğinde yapılmaktadır. Embriyolar çAlright ince bir kateter propertyımıyla rahim içine transfer edilir.

Ortak noktaları ise iki tedavi yönteminde çeşitli nedenlerle oluşan kısırlık problemi nedeniyle çocuk sahibi olamayan ailelerin çocuk sahibi olabilmelerini sağlama amacıdır.

Aşılama tedavisinde genel tanım olarak baba adayından alınan sperm üreme hücreleri ince bir kateter yardımı ile anne adayının rahmine enjekte edilmektedir.

Gelişen embriyolar, ince bir kateter yardımıyla anne rahmine transfer edilir. Bu işlem genellikle ağrısızdır ve birkaç dakika sürer. Transferden sonra embriyonun rahme tutunması beklenir.

Ancak Kanada'nın Western Ontario Üniversitesi'nden yapılan araştırmalar, rahim içi aşılama yönteminin 40'lı yaşların başındaki kadınlar için de etkili olabileceğini gösteriyor.

Yumurta toplama işlemi sedasyon altında Polycystic Ovary Syndrome yapılır ve birkaç saat sonra mikroenjeksiyon yapılır. Döllenmeden sonra embriyo, rahime ne zaman transfer yapılması gerektiğini belirlemek için dikkatle izlenir.

Ankara'da bulunan önde gelen tüp bebek merkezlerinden biri ve uzman doktorları hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Tüp bebek tedavisi tamamlandıktan sonra, gebelik testi yapılır. Bu examination, kadının hamile olup olmadığını belirlemek için kan testi veya idrar testi kullanılarak yapılır. Eğer gebelik başarılı bir şekilde gerçekleşmişse, çiftler bir bebek sahibi olma şansına erişir.

Tüp bebek tedavisinde olgun yumurtalar yumurtalıklardan toplanır, laboratuvar ortamında kadın ve erkek üreme hücreleri olan sperm ile biraraya getirilir ve elde edilen döllenmiş yumurta annenin rahmine yerleştirilir, embriyonun annenin rahmine tutunması sonucunda hamilelik başlar.

Bu işlem çAlright kısa süreli ve ağrısız bir işlemdir. Anne adayının kısa süreli bir yatak istirahatından sonra kullanacağı ilaçlar hakkında bilgi verilerek hasta taburcu edilir.

Tüm bunlara ek olarak aşılama Polycystic Ovary Syndrome ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilir; aşılama kolay mı, aşılama yöntemiyle ikiz olur mu, aşılamanın tuttuğu nasıl belli olur ve aşılama ücreti ne kadar gibi pek çOkay sorunuza doğrudan cevap alabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *